گزارش نشست علمی- پژوهشی
نشست علمی- پژوهشی با عنوان: نقش زن در مدیریت اقتصادی خانواده جهت تحقق بیانیه گام دوم انقلاب، مورخه:25/9/99،توسط استاد: دکتر حجت الاسلام و المسلمین:مهدی منزه در سامانه سیما(هفته پژوهش) با مشارکت مدارس:نقده، سلماس و میاندوآب برگزار گردید.
استاد در ابتدا محدودهی بحث خود را در دو محور توضیح و بسط دادند؛ اول: ارائه توضیحاتی درباره بیانیه گام دوم انقلاب، با این تقریر که: این بیانیه درصدد تبیین نظریه” نظام انقلابی” است که الحمدالله تحقق پیدا کرده است. آرمان نظام انقلابی، رسیدن به تمدن نوین اسلامی است. رسیدن به پیشرفت و تعالی در سایه مدیریت جهادی، توصیه های رهبری در بیانیه، علم و پژوهش، اخلاق و معنویت، اقتصاد، عدالت، سبک زندگی و…میباشد. این بیانیه سراسر پر از روح امیدواری(امید صادق مبتنی بر واقعیت) است. و اینکه در این بیانیه، انقلاب به دومین مرحله خودسازی، جامعه پردازی، تمدن سازی، گام نهاده است و البته توصیه می شود این بیانیه شریف حتما حداقل یکبار مطالعه کامل شود.
استاد محور دوم بحث خود را در خصوص مدیریت اقتصادی زن در خانواده بر اساس گام دوم انقلاب بیان داشتند؛ با این توضیح که زن در کنار ایفای نقش مادری که یک نقش اصیل و کلیدی است، و می تواند در عرصه سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و… حضور داشته باشد.و دیگر اینکه مدیریت جهادی، یکی از مصادیق آزمون پس داده در نظام مقدس اسلامی است. از باب نمونه در عرصه های پزشکی، هستهای، موشکی، نظامی و… به چشم میخورد.
و نیز جهت تحقق تمدن نوین اسلامی که از اهداف انقلاب است، ما به دو ابزار کلیدی نیاز داریم: تولید فکر و پرورش انسان که در این دو مورد زنان در طول تاریخ به خوبی درخشیده اند . و در نهایت اینکه، از توصیه های رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب، رسیدن و تحقق بخشیدن سبک زندگی، اقتصاد است که باز در این مورد حضور مستقیم زنان به چشم میخورد. و زنان می تواند در شکست و یا موفقیت یک ملت مؤثر باشد؛ همانطور که امام خمینی(ره) بیان کردند: اگر زنهای انساز از ملت ها گرفته شوند، ملت ها به انحطاط و شکست میرسند.
ایشان ادامه دادند: حال با توجه به توضیحات ارائه شده، زن چگونه و به چه نحوی میتواند به مدیریت اقتصادی خانواده جهت تحقق آرمانهای گام دوم انقلاب، ایفای نقش نماید؟
ایشان جهت تحقق این مهم، نقش زن را در موارد زیر بیان کردند: تعدیل مخارج زندگی، از طریق: دوری از اسراف و پرهیز از چشم هم چشمی(تکاثر)، کاستن بار معیشتی از دوش همسر از طریق مدیریت صحیح، تربیت فرزندان با روحیه قناعت محوری، تأکید بر لقمه حلال و حلال زادگی در تربیت فرزند، اعتقاد داشتن به رازقیت خداوند و تقویت این اعتقاد در زندگی و…
استاد در پایان و از باب نتیجهگیری بیان داشتند: زن در صورتی میتواند به مدیریت اقتصادی خانواده کمک کند که بایستی الگوی سبک زندگی به سبک زندگی اسلامی تغییر یابد و به این واقعیت مهم دست یابیم که حضور دین در سبک زندگی اسلامی، یک حضور پررنگ و اثرگذار است.