گزارش کرسی آزاد اندیشی مدرسه فاطمیه نقده
گزارش کرسی آزاد اندیشی مدرسه فاطمیه نقده
برگزاری پنجمین کرسی آزاد اندیشی با موضوع: آسیب های شبکه های اجتماعی
شنبه مورخه 5/2/94 ساعت:45/10
اساتید ارائه کننده بحث:آقای بلال حیدرپور و داوود ابراهیم پور
استاد منتقد:حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسین مهدی هادی
استاد داور: حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد حیدریزاد
مخاطبین کرسی:
طلاب و اساتید
با توجه به اینکه عصر ,عصر پیشرفت و فناوری است و این پیشرفت در مسیرش آسیب هایی را رقم می زند که این آسیب ها منجر به مشکلاتی شده و دامن خانواده ها را گرفته و انها را تهدید می کند , در این راستا مدرسه علمیه فاطمیه نقده به عنوان یک نهاد دینی بر خود فرض دانسته در این زمینه آگاهی رسانی کند و برای تحقق این مهم , اقدام به برگزاری کرسی آزاد اندیشی با موضوع: آسیب های شبکه های اجتماعی نموده است .
اساتید سخنران از کارکنان اعزامی پلیس فتا ,ضمن معرفی انواع سایت های اینترنتی و طراح آن و کاربرد آن به آسیب های آن اشاره کردند که می توان این آسیب ها را در سه محور اصلی : اقتصادی , اجتماعی و سیاسی خلاصه کرد. و بیان فرمودند آسیب های منشعب از این سه محور عبارت است از:
1-ایجاد اختلالات روحی و روانی فی الجمله :افسردگی و استرس
2-رواج و آموزش اصول ضد اخلاقی
3-آموزش تهیه مواد مخدر
4-شایعه پراکنی و تفرقه در ملت
5-مولد خطر های امنیتی
6-نداشتن مهارت و انگیزه کافی برای ازدواج
7-تمایل زود هنگام به ازدواج
8-افزایش طلاق
9-عدم رغبت و بی توجهی به درس و امورات شغلی
10-ایجاد شکاف نسلی و طبقاتی در خانواده ها و …
البته اساتید محترم در آخر مباحث خاطر نشان کردند درست و بجاست که شبکه های اجتماعی آسیب های زیادی را به بار می اورد ولی در کنار این آسیب ها و معایب , محاسنی هم وجود دارد که از جمله این محاسن: سهولت در استفاده مردم جهت پرداخت قبوض , تحصیل مجازی دانشجویان و طلاب بدون حضور در کلاس و استفاده علمی از مطا لب آن و …
حجت الاسلام و المسلمین حسین مهدی هادی به عنوان استاد منتقد بیان داشتند حال که این شبکه ها جهانی شده , باید تدابیری اندیشیده شود که چه استفاده های مهمی و مناسبی می توان از فضای مجازی کرد و در واقع این استفاده مهم راهنمایی و تبیین شود . و از کارشناس در خواست کردند برای مردم شبکه های اجتماعی معرفی شود , چرا که تعداد نیرو های متدین هم زیا د است و ما هم می توانیم از این فضاها استفاده کنیم برای معارف و آموزه های متعالی دین مقدس اسلام. و بیان داشتند باید ریشه یابی شود چرا که علت روی آوری مردم به فضای مجازی به خانواده ها بر می گردد , چون در صورت تعریف دوستی بین روابط خانوادگی , خلا و شکافی بین اعضای خانواده یافت نمی شود تا این فاصله و شکاف را با فضای مجازی پر کند پس باید در ابتدا راهکار هایی مطرح شود تا بنیان و ریشه خانواده ها محکم شود.
بعد حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد حیدریزاد به عنوان استاد داور از مجموع مباحث اساتید سخنران و استاد منتقد نتیجه گیری کرد و بیان داشتند باید راهکار هایی بیان شود تا با این آسیب ها و مشکلات برخورد شود تا بتوانیم کشور و ملت خود را در مقابل این تها جمات واکسینه کنیم که از جمله این راهکارها: نهادینه کردن فناوری , ایجاد قوانین سختگیرانه , ترویج و نشر آگهی های آموزنده , ساخت فیلم و سریال از سوی صدا و سیما , تدوین کتب درسی با این محوریت , و …می توان اشاره کرد.
در پایان اساتید سخنران به سوالات طلاب و اساتید پاسخ دادند و راهنمایی های لازم را جهت پیش آمدن مشکلات احتمالی ارائه کردند.